Tunnelmia Malagasta

Kun sain tietää, että pääsen tutustumaan Malagassa sijaitsevaan autokorjaamoon ei ollut pienintäkään epäilystä, etten haluaisi. Minulla oli heti omat visioni millaista Malagassa voisi olla. Olen aina salaa fanittanut latinokulttuuria. Millaista täällä on sitten ollut?




Mitään kulttuurishokkia en kokenut. Pidän kohteliaista ihmisistä ja ruokakin on hyvää lukuunottamatta hostellimme aamupalaa, joka on suomalaiselle aika vierasta mm.croissantteja ja keksejä. Ei perisuomalaista puuroa.




Nähtävyyksiä on Malagassa niin paljon, ettei aika riittänyt niiden kaikkien läpikäymiseen. Näin kuitenkin varmasti suosituimmat nähtävyydet. Alcazapa linnoituksessa tuli käytyä, mutta sen tarkempaan tutustumiseen ei aika riittänyt. Alue sai alkunsa Rooman valtakunnan aikoina ja maurilaiset saivat sen loppuun vuonna 1057.



Alcazapa-linnoitus


Erittäin vaikuttava oli Catedral de Malaga - tuomiokirkko. Kirkkoon piti alunperin rakentaa kaksi tornia, mutta rakennustyöt keskeytettiin ja varat lähetettiin Yhdysvaltojen vapaussodassa taisteleville joukoille. Toinen torni jäi kesken. Kirkko onkin saanut kutsumanimen La Manquita, Yksikätinen daami.



Tuomiokirkko



Kävin Picasso-museossa, joka on museoksi muutettu Picasson koti. Siellä ei saanut kuvata, eikä siellä ollut hänen tunnetuimpia teoksiaan. Kaikkein eniten pidin kuitenkin kulkea Malagassa ja nähdä malagalaisten arkea. Tuli siinä ajatelleeksi, vaikka olemmekin eri kulttuureista, olemme kuitenkin ihmisiä kaikki.
Minä ja Picasso


Tutustuimme Motor Drive nimiseen autokorjaamoon. Työt alkoivat kello 9 ja loppuivat kello 14. Korjaamossa oli vain yksi työntekijä pomon lisäksi. Pomo oli mukavan oloinen mies. Paikat olivat todella siistit ja työkalut laitettiin heti töiden jälkeen paikoilleen niinkuin aina pitääkin. Kahden viikon tutustumisesta jäi erittäin positiivinen mielikuva.

Siistissä korjaamossa on helppo työskennellä.


Ja mitä porukkaamme tulee. Se oli loistoseurue. Jutut olivat joskus ehkä vähän väsyneitä, mutta ei elämän tarvitse olla aina niin vakavaa. :)



Juho Lehto
Kiipula Autoala

Kommentit