Logistiikan työssäoppiminen Belgiassa 10 - 22.3.19

Keskiviikko ja torstai 20-21.3.2019

Syötiin aamupala 7 maissa. Mentiin Mivakselle linja autolla jossa laitettiin kortti jossa on magneetti nauha ja johon voi ostaa 16 eurolla kymmenen lippua ja johon se kone merkkaa kuinka paljon siinä on jäljellä. viimeiset kaksi päivää on menny todella nopeasti. ihmiset Mivaksella on tullut puhumaan hollanniksi ja englanniksi onneksi on pystyy aika hyvin elekielellä arvaamaan mitä ihmiset yrittävät sanoa . ja tosi paljon peukkuja ylöspäin saatiin täälläkin. tänään oli vika päivä . belgiassa
 on ollut tosi kivaa. lähdetään kotiinpäin huomenna täältä tullaan takaisin suomi. (t ida)

vika päivä Mivaksella . kuva otettu ruokalassa anken kanssa.



Sunnuntai, maanantai ja tiistai 17-19.3.2019

Sunnuntaina oli lepopäivä ja käytiin syömässä Brasserie De Vlegel-ravintolassa. Siitä on tullut meille kantapaikka.

Maanantaina syötiin aamupala klo 6.45. Aamupalan jälkeen mentiin bussilla Mivasiin ja meidän bussi lähti klo 7.33. Perillä meillä oli hetken kahvitauko ja sen jälkeen meille esitettiin paikkoja. Sitten tehtiin työjako ja ykköset meni Juhan kanssa pakkaamaan neljää eri sipsilajiketta ja kakkoset Miikan kanssa tarroittamaan ja lavoittamaan partavaahtoa. Molemmissa paikoissa on liukuhihna. Mivasissa on tiukat aikataulut ja säännöt. Puhelimia ei saa käyttää ja koruja ei saa käyttää. Työpäivä loppui klo 16.30 ja mentiin toisella bussilla, koska ensimmäinen bussi oli täynnä.

Tiistaina oli aamupala myös klo 6.45 ja lähdettiin samaan aikaan kuin Maanantaina. Ykköset ja Juha ottivat tarjottimen päältä pahvit pois ja kahvitauon jälkeen taittoivat tarjottimia ja laittoivat Pringles-purkit tarjottimiin. Kakkoset ja Miikka jatkoivat samoja hommia kuin Maanantaina.(Tino)


Bussi odotellessa Mivasin työpäivän jälkeen.
Lauantai 16.3.2019


nukuttiin tänään pidempään kun oli viikonloppu  syötiin erikseen aamupala. lähdettiin yhdeltätoista ratikalla antwerperiin katsomaan kuuluisaa eläintarhaa josta oltiin kuultu de brookista ja ihmisiltä joilta ollaan tavattu ja kysytty neuvoa . käytiin ostos-kadulla, syötiin subit käytiin kaupoilla ostettiin suklaata josta belgia on kuuluisa. (ida)

 kuva antwerpenin kadulta


groonplaats


pingviinejä vaan


norsuillaan



Torstai ja Perjantai 14-15.3.19

7.00 aamupala ja työt loppui kello 12.15
Teipattiin laattikoita koko loppu viikon
Löydettiin uusi ravintola (brasserie de vlegel) ja söimme siellä hyvin.
De Brugin henkilökunta antoi meille läksiäislahjaksi nimikoidut kuulakärkikynät. (Jari)




Tiistai ja keskiviikko 12-13.3.2019

syötiin aamupala 7.00 belgiassa syödään aamupalalla leivän päällä eri makuisia hilloja joka on omasta mielestäni hieman erikoinen mutta maukas tapa.
 töihin lähdettiin 7.45 ja tultiin takaisin hotellille kello 17.00. 
töissä oli mukavaa. esimerkiksi tarrotettiin matkatavaroita,koottiin laatikoita . 
lounas on ollut töissä yllättän iso annos eikä täällä haeta ruokaa itse vaan saa valmiin lautasen ruokaa ja jos haluaa niin keittoa ja jälkiruokaa oli myös tarjolla
.yllättävää täällä on ollut se että ihmiset de broogissa oli parempia englannissa ja ihmiset kadulla kuin ruokapaikkojen omistajat ja tarjoilijat joissa olemme olleet. (IDA)


KUVASSA BELGIALAINEN OLKIKATTOINEN TALO.


Maanantai 11.3.2019

Kokoonnuimme klo 7.00 aamupalalle. Lähdimme 8.30 De Brugiin töihin ja meillä oli esittelykierros siellä 9.00-10.00, jonka jälkeen meillä oli kahvitauko. Tauon jälkeen oli pakkaushommaa ja lopuksi oli lounas. Lounaan jälkeen lähdettiin takaisin hotellille. (Tino)





De Brugin edessä ennen työpäivän alkua



De Brugin pakkaamo





                                                      Kestävän kehityksen pilli



Sunnuntai 10.3.2019

Terve täältä Belgiasta!

Tänään lähdettiin reissuun ja kasasimme porukan Helsinki-Vantaan lentoasemalla kokoon. Opiskelijat ja henkilökunta saapuivat lentoasemalle omilla kyydeillään tai bussilla. Kun porukka oli saatu kasaan, huomasimme nälän kurnivan. Opiskelijoiden ehdotuksesta söimme aseman Burger Kingissä Whopperit, Crispy Chikenit, juustoaterian ym.

Tämän jälkeen menimme tekemään automaatilla lähtöselvityksen, josta selvisimme kunnialla. Kaikki saivat laukkuihinsa viivakooditarrat, jotka skannasimme itse ja asetimme laukut liukuhihnalle, josta ne matkaavat ruumaan lentoaseman henkilökunnan toimesta. Laukuista luovuttuamme pääsimme turvatarkastukseen, jossa jouduimme luopumaan koruista, metallista, rahapusseista, läppäreistä ym. läpivalaisua varten. Erään seurueemme henkilön kohdalle sattui satunnaistarkastus, mutta uskomatonta kyllä, matkamme sai vieläkin jatkua.

Tapasimme matkalla myös kavereita, joista mainitaksemme mm. Jyrki Kataisen. Brysseliin vei meidän tie. Lentomatka sujui hyvin ja saimme nauttia Finnairin tarjoiluista veden, kahvin ja teen osalta. Lennon jälkeen suuntasimme taksilla Mortseliin hotelli Bristoliin, joka toimii majoituksenamme. Illalla haettiin lähikaupasta hieman hedelmiä suurimpaan nälkään ja pääsimme lepäämään matkapäivän jälkeen. Miikka ja Juha kävivät tutkimassa vielä reitin maanantain työpäivää varten valmiiksi, niin aamulla on selvät sävelet.

Terveisin!

Ida, Jari, Jere, Tino, Juha ja Miikka

Kommentit

  1. Hyviä kuvia olette laittaneet. Tsemppiä viimeiselle viikolle ja toivottavasti on hyvä paikka.
    Terkkuja kaikilta. Ritu

    VastaaPoista
  2. Miten on maailmanmatkaajilla lähtenyt toinen viikko käyntiin? Hyvin varmaankin! Huomasin, että olitte jo tutustunut belgialaiseen suklaaseen. Se on kyllä loistavaa! Onko siellä näkynyt Tinttiä, Milou-koiraa tai kenties kapteeni Haddockia?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti